Rob de Brouwer

 

Elk onderzoek begint met verwondering. De verwondering van Rob de Brouwer betreft de politieke paniek rond het voortreffelijke Nederlandse pensioenstelsel. In zijn boek “21 mythes en onwaarheden over ons pensioen” probeert hij de deelnemers aan een uit de hand gelopen discussie over pensioenen weer met beide benen op de grond te zetten. Gewoon door de feiten te laten spreken. Daarmee hoopt hij de gepensioneerden, maar ook hen die nog een pensioen opbouwen een hart onder de riem te steken. Op deze site actualiseert hij zijn opvattingen aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen en levert hij commentaar op economisch beleid dat rechtstreeks of indirect verband houdt met de situatie rond pensioenen.

 

Rob de Brouwer studeerde algemene economie, staats- en bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit. Hij werkte achtereenvolgens als beleidsmedewerker en afdelingshoofd bij het Ministerie van Economische Zaken, als Directeur Economische Zaken van de Provincie Noord-Brabant en in diverse directiefuncties bij Hoogovens en zijn rechtsopvolger Corus. Na zijn werkzame leven werd hij voorzitter van de Vereniging Oud-Hoogovens Medewerkers (VOHM). Daardoor ging hij zich verdiepen in het pensioenstelsel.  Hij was mede-initiatiefnemer en bestuurslid van de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden (KNVG). Hij was ook voorzitter van de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP). Hij is lid van de Verantwoordingsorganen van het ABP en van het Pensioenfonds Hoogovens.

Rob de Brouwer schreef twee boeken over het pensioen: “24 Mythes en onwaarheden over ons pensioen” en “Het pensioendrama ontrafeld”.

 

Rob de Brouwer is geboren in 1945 in Tilburg, is getrouwd en heeft drie dochters, vier kleindochters en een kleinzoon.